Gå til hovedindhold

Digitaliseringsstyrelsen

I Digitaliseringsstyrelsen står vi i spidsen for en ambitiøs digital udvikling af Danmark, der skaber værdi for borgere, virksomheder og offentlige organisationer og bidrager med løsninger på samfundets store udfordringer.

Indhold

    Det kan du opleve hos Digitaliseringsstyrelsen

    Du kan høre om hvordan vi arbejder for, at tekstdata på dansk skal standardiseres og gøres tilgængelige til udvikling af kunstig intelligens og transparente danske sprogmodeller. Det fremgår af regeringens nye AI-vision frem mod 2027, hvor der er afsat lidt over 21 mio. kr. til initiativet.

    Det er afgørende, at kunstig intelligens fungerer på dansk for både det private erhvervsliv og offentlige myndigheder. Kunstig intelligens skal ikke bare forstå dansk, sproget skal også afspejle danske værdier og traditioner.

    De fleste store sprogmodeller er udviklet af amerikanske tech-virksomheder og hovedsageligt trænet på engelsksprogede data. Det betyder, at modellerne ofte tager udgangspunkt i amerikansk kultur frem for dansk. Af den grund er der brug for flere tilgængelige tekstdata på dansk af høj kvalitet.

     

    Om Digitaliseringsstyrelsen
    Digitaliseringsstyrelsen er en styrelse under Digitaliseringsministeriet. Vi er ca. 400 ansatte i styrelsen og er organiseret med en direktør og tre vicedirektører, der hver har fagligt ansvar for en række kontorer.

    Et af de arbejdsområder Digitaliseringsstyrelsen varetager er, at samle og udstille metadata om relevante danske sprogressourcer som led i den fællesoffentlige indsats for dansk sprogteknologi. Det politiske afsæt for sprogteknologi.dk findes i den tidligere Nationale strategi for kunstig intelligens fra 2019, Digitaliseringspagten og Økonomiaftalerne for 2020 mellem Regeringen, KL og Danske Regioner, hvori etableringen af en fællesdansk sprogressource blev vedtaget. Sidenhen har indsatsen for styrket dansk sprogteknologi også været indskrevet i nyere politiske aftaler, senest i Regeringens strategiske indsats for kunstig intelligens fra 2024.

     

     

     

    Læs mere om Digitaliseringsstyrelsens arbejde med udvikling af danske sprogmodeller

    Besøg Sprogteknologi.dk's hjemmeside her