Officiel åbning
Få beslutningstageres og eksperters perspektiv på, hvordan vilde teknologier kan bidrage til vores samfund.
)
Deltag i den officielle åbning af Vilde Teknologier
Tilmeld dig her
Vær med til at skyde Vilde Teknologier i gang!
Vi tager to timer i helikopteren, hvor vi får et overblik over og et indblik i, hvordan vilde teknologier kan løse vilde problemer både nationalt og internationalt.
Dét vil du ikke gå glip af!
Glæd dig til at opleve
Om Bo Fristed:
Bo Fristed er chef for ITK (Innovation, Teknologi, Kreativitet) i Aarhus Kommune og har det overordnede ansvar for kommunens innovationscenter, CFIA. Han har mere end 40 års erfaring i kommunen, primært med innovation, digital udvikling og anvendelse af ny teknologi i den offentlige sektor. Bo er formand for både OS2 og Open Data DK og har gennem mange år arbejdet for udbredelsen af open source og åbne data i det offentlige. Han er en central aktør i kommunens Smart City-indsats og arbejder både strategisk og praksisnært med at bringe teknologiske løsninger i spil til gavn for borgere og samfund.

Om Louise Overgaard:
Louise Overgaard er, udover at være festivalleder for Vilde Teknologier, generalsekretær for foreningen Coding Pirates, der lærer 7-17 årige at skabe med teknologi. Derudover er hun en del af konsulenthuset Innovation Lab, hvor hun primært har fokus på fremtidens kompetencer. Med sig i bagagen har Louise 20 års erfaring med innovationsledelse og organisationsudvikling både i regi af den offentlige, den private og den civile sektor.

Om Rabih Azad-Ahmad:
Rabih Azad-Ahmad er rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus og medlem af Radikale Venstre. Han blev født i 1976 i en palæstinensisk flygtningelejr i Libanon og flygtede med sin familie til Danmark i 1989, hvor de bosatte sig i Gellerupparken i Aarhus. Rabih er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet og har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper, tolk, advokatfuldmægtig og foredragsholder. Siden 2007 har han været medlem af Aarhus Byråd, og som rådmand har han haft ansvar for områder som kultur, idræt, biblioteker og borgerservice. Han arbejder aktivt for at fremme inklusion, mangfoldighed og bæredygtighed i kommunen og deler jævnligt sine erfaringer som flygtning og politiker gennem foredrag både i Danmark og internationalt.

Om Andreas Refsgaard
Andreas Refsgaard er digital kunstner med en kreativ tilgang til kunstig intelligens. Han har bl.a. undervist på Aarhus Universitet, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Pratt Institute, Kolding Designskole, Design Academy Eindhoven, Kunstakademiets Arkitektskole.
Se mere om Andreas her: andreasrefsgaard.dk.

I en tid hvor teknologien udvikler sig med hastige skridt, står Europa midt i et intenst kapløb om at sikre sin plads som global frontløber. Oplægget giver et indblik i Europas rolle i den digitale omstilling og det presserende behov for samarbejde mellem politikere, erhvervsliv og borgere for at lykkes i det globale teknologiske kapløb.
Om Morten Løkkegaard:
Morten Løkkegaard er medlem af Europa-Parlamentet og har været det siden 2009, med en kort pause i perioden 2014–2016.
I Europa-Parlamentet er han medlem af gruppen Renew Europe og arbejder primært i udvalg relateret til det indre marked, forbrugerbeskyttelse, økonomi og valuta.

Algoritmerne styrer for vildt – har vi mistet grebet?
Vi står midt i en teknologisk tsunami, hvor kunstig intelligens ikke blot ændrer vores hverdag – men også griber dybt ind i kernen af vores demokrati, arbejdsliv og samfundsliv. Algoritmer definerer, hvad vi ser, tænker og beslutter, inden vi selv opdager det. Techgiganterne styrer de digitale veje, vi færdes på, og AI bliver mere en kollega end et værktøj.
Men hvem sidder egentlig bag rattet i denne accelererende fremtid? Hvordan fastholder vi menneskelig værdighed og demokratisk kontrol, når teknologien kører hurtigere end os? Og hvorfor er kunstig intelligens blevet en uundgåelig del af vores fælles fremtid?
Om Lisbeth Knudsen:
Lisbeth Knudsen, strategidirektør for Altinget/Mandag Morgen, sætter scenen og åbner debatten om det vilde teknologiske landskab – og inviterer os alle til at finde retningen i en verden, hvor algoritmerne måske allerede er flere skridt foran. Hun er bl.a. ansvarlig for outreach-delen af et stort Algoritmer, Data og Demokrati-projekt.

En paneldebat om, hvordan vi skaber de stærkeste kompetencer indenfor teknologi blandt unge. Til at diskutere dette har vi samlet et panel bestående af:
Om Sara Bach Nielsen:
"For at sige er ord eller to om mig selv så hedder jeg Sara Bach Nielsen. Jeg er 15 år gammel og så går jeg i en helt almindelig 8. klasse i Kolding. Udover det, så er jeg også hovedbestyrelsesmedlem, i interesseorganisationen Danske Skoleelever. Her kæmper jeg for at os grundskoleelever bliver hørt, og at vi har stemme når der til dagligt bliver talt enormt meget on grundskolen - det er trods alt os der bedst ved hvordan det er."

Om Thomas Klarlund Kramer:
Thomas har været leder i en indskoling i 8 år samt de forgangne 11 år været ansat som digital læringskonsulent i Kolding kommune med ansvar for implementering af AULA, MeeBook og Microsoft365 på kommunens skoler samt drift af kommunens Makerspace og LEGO Education for folkeskolerne.
Thomas arbejder på 5. år som frivillig i Coding Pirates, hvor han sidder i hovedbestyrelsen på landsplan og er projektleder for First LEGO League i Kolding gennem 8 år. Her har han de 2 sidste sæsoner også har fungeret som overbanedommer for Danmarksfinalen.

Om Louise Overgaard:
Louise Overgaard er, udover at være festivalleder for Vilde Teknologier, generalsekretær for foreningen Coding Pirates, der lærer 7-17 årige at skabe med teknologi. Derudover er hun en del af konsulenthuset Innovation Lab, hvor hun primært har fokus på fremtidens kompetencer. Med sig i bagagen har Louise 20 års erfaring med innovationsledelse og organisationsudvikling både i regi af den offentlige, den private og den civile sektor.

Om David Heinemeier Hansson:
Daniel Heinemeier Hansson er manden Ruby on Rails, medejer af 37signals, bestsellerforfatter, Le Mans-klassesejrende racerkører, investor i danske startups og bestyrelsesmedlem i Shopify.

Om Hans Ravnkjær Larsen:
Hans Ravnkjær Larsen, chef for Events og forening hos interesseorganisationen Dansk IT, har arbejdet med digitale teknologier siden 1990'erne, hvor verden troede at alting ville blive bedre, friere og mere demokratisk med digitaliseringen. Siden har han været optaget af at nuancere og facilitere samtaler om it, digitalisering og teknologi hvor end han kommer. Og så er han far til fire og meget, meget træt.
Find Hans på LinkedIn: Hans Ravnkjær Larsen

Om Thomas Bolander:
Thomas Bolander er professor i logik og kunstig intelligens (AI) på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Thomas’ forskning centrerer sig om sociale aspekter af AI med henblik på at skabe mere flydende og velfungerende interaktion mellem mennesker og maskiner.
Han har ekspertise og publikationer indenfor de fleste hovedområder af AI, herunder vidensrepræsentation, søgning og planlægning, logik og ræsonnering, neurale netværk og dyb læring, robotik og menneske-maskine-interaktion, filosofiske og samfundsmæssige aspekter af AI.
Thomas laver internationalt førende forskning og er samtidig en af Danmarks mest fremtrædende forskere og debattører indenfor AI med flere hundrede populærvidenskabelig foredrag og medieoptrædener indenfor de sidste 5 år.
Derudover har han været med i en lang række kommissioner og tænketanke indenfor de samfundsmæssige aspekter af AI, herunder SIRI-kommissionen (IDA), TechDK-kommissionen (DJØF), Tigerrådet (Dansk Erhverv) og Regeringens ekspertgruppe vedrørende techgiganter. I 2019 modtog Thomas H.C. Ørstedsmedaljen for fremragende forskningsformidling, i 2024 modtog han DAIRs Lifetime Achievement in AI Award og han er tidligere blevet Årets Underviser på DTU.

Om Francois Picard:
Francois er seniorkonsulent med fokus på, hvordan automation, vision og AI kan bidrage til renovering og genfremstilling af brugte produkter som elektronik og husholdningsapparater. Han har en baggrund som softwareingeniør med speciale i machine vision og AI og besidder stærke kompetencer inden for projektledelse og design af innovative løsninger. Drevet af miljømæssig bæredygtighed brænder jeg for at udforske måder at integrere bæredygtige praksisser i brugen og anvendelsen af robotter og AI.

Om Henrik Brink:
Henrik Brink er medstifter og CEO i Ento, en Aarhus-baseret energi-startup, der hjælper bygningsejere med at optimere energiforbruget ved at udnytte allerede tilgængelige data og moderne AI-teknologi. Før Ento – og længe før den nuværende AI-galskab – medstiftede han en AI-startup i Silicon Valley (solgt til General Electric), efter at have arbejdet som AI-forsker på UC Berkeley. Han er forfatter til bogen Real-World Machine Learning, har holdt talrige oplæg om mulighederne og udfordringerne i anvendt AI.

Oversigt
- 29. aug. 2025
- 10:00 -12:00
- Store Sal